10 Şubat 2016 Çarşamba

GÖZLERİNİ HARAMDAN SAKIN - KİTAP YORUMU & ALINTILAR



KÜNYE

Kitap Adı : Gözlerini Haramdan Sakın

Yazar : Merve Özcan 

Sayfa Sayısı : 504

Yayınevi : Portakal Kitap


ARKA KAPAK


Aşk, polisiye, imkânsızlıklar…
 
İnandığı değerlere sadık kalmaya çalışan yakışıklı bir polis ve onun aksine rahat bir hayat tarzına sahip güzel bir kız; Ömer ve Betül…
 
Biri işine, ailesine ve değerlerine sadakatle bağlı, kendi küçük ve muhafazakâr dünyasında mutlu… Diğeri ailesi sürekli seyahatlerde olduğu için yalnız; bütün hayatı eğlenmek, gezmek, arkadaşlarıyla vakit geçirmek olan bir hayalperest…
 
İki farklı dünya, iki farklı insan; yolları pek de hoş olmayan bir şekilde kesişiyor. Betül hem Ömer’i ve sert mizacını anlamaya ve bir şekilde de onun farklı dünyasına girmeye çalışırken, hem de kendi hayat tarzını, aile ilişkilerini ve gerçek arkadaşlığı sorguluyor.
 
Ve Betül’ün tek taraflı ilerleyen bu ilgisi, Ömer’in “Benden uzak dur,” ihtarlarına uymayıp bir çatışmanın ortasında hedef noktası olmasına zemin hazırladığındaysa artık her şey için çok geç oluyor.
 
Peki ailesine, farklı yaşam tarzlarına ve yaşadıkları tüm zorluklara rağmen Betül’ün aşkı mutlu sona erecek mi?
Eğlenceli bir dil, heyecanlı bir bekleyiş ve tüm imkânsızlığına rağmen yoğun bir aşk hikâyesi…



YORUM
Merhaba.  @hayaliokurlar kitap turu kapsamında bu hafta okuduğumuz Gözlerini Haramdan Sakın bitti 
Bu kitaba ben Watpadd de tam başlayacakken kitap olma süreci ortaya çıkınca erteleyip hiç başlamadan bırakmıştım. Kitap olduktan sonra okurum dedimm veee sansima tur kitabımız oldu da okuma şansına eriştim. Ve sonuç olarak iyi ki ertelemisim diyorum , bölüm beklemek benim için işkence olurdu  
Gözlerini Haramdan Sakın bence türü içinde okuduğum en en en farklı kitaptı.Baştan söyleyeyim .
Kitabımız ; Esas kızımız Betül'ün bir barda kavgaya karışması üzerine tutuklanmasıyla başlıyor. Ve karakolun başkomiser i Ömer'i görüp etkileniyor.
Betül rahat bir yaşantıya sahip bir kız , zengin ,rahat ve birazda yalnız.Ömer ise inandığı değerlere sadık kalmaya calışan orta gelirli bir ailenin oğlu. 
Betül bir şekilde hem Ömer'in hayatına girmeye , onu anlamaya çalışıyor hem de kendi dünyasında hissettiği boşlukları doldurmaya calışıyor. Ancak bir gün talihsiz olaylar sonucunda hedef noktası oluyor ve Kitabımız başlıyor.


Kitabı okurken ilk başta “ Aha ! “ dedim klasik zengin kız fakir oğlan hikâyesi. Ama kitabın ortalarına geldigimde lafımı yiyip susup oturdum öylece .
Bir kere kitapta biz somut yaşanan bir aşkı okumuyoruz.Betül'ün platonik aşkını okuyoruz.Betül'ün kendini bulma yolculuğunu okuyoruz . 

Kitapta hiçbir kitapta bulunmayan , daha önce okumadigimiz dini öğeler ön planda . Kitabı farklı bir kategoriye sokan da bu olay zaten.Ömer ; gerçekten ama gerçekten herkesin aradığı bir karakter ki yazarı bu karakteri ortaya çıkarıp bize sunduğu için ayrı bir teşekkür ediyorum. :D

Ayrıca kitap baştada dediğim gibi Betül'ün kendini bulma ,yalnızlıktan kurtulma öyküsü. Kızcağızın o yalnızlığı kitapta içimi parçaladı resmen.
Kitapta anlatılan Betül'ün ailesi nin tepkisi bana göre biraz abartı kacsada bir çok problemin aileden kaynaklı olduğunu bir şekilde kitap bize aşılıyor.

 Gözlerini Haramdan Sakın , okuduğum em etkileyici ,en anlamlı kitaptı. Üstelik bir tek Ömer ve Betül'ü de okumuyoruz bu hikâyede.  Bizi monotonluktan kurtaracak aksiyonu da katmış icine yazar.  Çok da iyi yapmış.  
Gözlerini Haramdan Sakın  ; eşsiz betimlemeleri ve eğlenceli diliyle kolayca okunan , tadını damağında bırakan sonuyla gayet güzel bir kitap.
Herkese Öneririm ...
Puanim ; 4,5/5

Edit ; 2.kitabı merakla bekliyorum.


ALINTILAR


" Belki de onu bulup derece merak etmemin sebeplerinden biri buydu. İnandığı şey , onun duygularını çevrelemiş, büyük, sağlam bir sandıktı ve ben bu sandığın için boş mu , dolu mu bilmiyordum .


Yalnızca kilitli sandık ve bolca merak ...

                                   &&&&&&&&&&&

" Bir adet denge kaybolmuştur. Bulanlarin danışmaya bırakması önemle rica olunur ."

                                 &&&&&&&&&&&&


" Ona bu kadar yakın olmak ve kokusunu bu kadar yakından duymak kesinlikle bana iyi gelmiyordu . Vücudum fonksiyonlarını şaşırıyor ve toparlanmam uzun sürüyordu."
  
                                   &&&&&&&&&&


" Hislerimin frambuazlı pasta sevmeyen bir adama kayması yeterince acı ve dramatikti. Ama sonuçta ondan frambuazlı pasta sevmediği için soğuyamazdim. Frambuazli pastadan da Ömer sevmiyor diye soğuyamazdım.İkisinin de kulvarlari farklıydı ve ikisininde caresizce birakamiyordum

4 yorum:

  1. Gerçeten güzel ve türünün ilk örneği bir kitap bu nedenle de oldukça özgün :) Bloggera hosgelmissin^^ burada instagramdan biraz daha farklı bir aile ile karşılaşacaksın belki de karsilasmissindir

    YanıtlaSil
  2. Hoşbuldumm 🙋 Daha kimseyle tanışma fırsatım olmadı bu yüzden karşılaştıramiyorum. Ama burası bence daha özgün

    YanıtlaSil
  3. Şey diyecektim...yazı boyutunu biraz büyültebilir misin? Okumak zor oluyor da...

    YanıtlaSil
  4. ya bir şey sorcam bu fotoğraftaki ömerin gerçek ismini biliyor musunuz??

    YanıtlaSil

 

Hunharca Okuyan Kız Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang