27 Şubat 2016 Cumartesi

Arıların Ölümü - Kitap Yorumu



ARKA KAPAK



Marnie ve Nelly iki kız kardeş. Kirli işlere bulaşmış bağımlı babaları ve alkolik annelerini evde ölü buluyorlar. Ne yapacakları hakkında fikirleri yok. Siz olsanız ne yapardınız?

Onlar anne babalarını evlerinin arka bahçesine gömdüler. Yaşlı komşularının yardımıyla bir yuva kurup mutluluğu yakalayabilirler.Fakat unutmayın; bu bir masal değil. Peşlerinde belalı adamlar, meraklı arkadaşlar, ne idüğü belirsiz bir büyükbaba ve her fırsatta arka bahçelerinde dolaşan bir köpek var.İki kız kardeş ve hayat artık baş başa. Lisa O'Donnell ilk romanında toplumun ötekilerini, kötü çocuklarını, özgün karakterlerle, sert, kışkırtıcı, sürükleyici ve tuhaf bir şekilde anlatıyor. Arıların Ölümü, kişi ve kurumlara karşı hayatta kalma çabasının hikâyesi.
(Tanıtım Bülteninden)







YORUM


Merhaba :) @hayaliokurlar ın bu hafta ki tur kitabı olan Arıların Ölümü an itibariyle bitti.

Kitabı beğenip beğenmemek arasında gitgellerim var. O kadar kararsızım ki.
Eeeh sanırım Nötrüm, öyle diyeyim:D

Kitabımız , 2 kız kardeş olan Marnie ve Nelly'nin ölen anne ve babalarını evlerinin  arka bahçesine gömmesiyle başlıyor.Ne kadar korkutucu değil mi ? Anlayacağınız itibariyle bu hikâyedeki büyük bir sır var.

Başta da dediğim gibi kitabı beğenip beğenmeme konusunda aşırı kararsızım.Kitabı düz bir şekilde sadece kurgusu ve yazım dili olarak bakarsak çok fazla eksiği var. Olay yok aşırı durağan.

Ancak kitaba duygusal anlamda baktığımızda beklentilerin cok çok üstünde bir şeyle karşılaşıyorsunuz.
Birisi 13 diğeri 16 yaşındaki 2 küçük kızın hayat mücadelesini ve toplumun bu kadar hazin bir olayı nasıl görmezden geldiğini görüyorsunuz.


Anne ve babanın çocuk yetiştirmede ne kadar önemli olduğunu , uyuşturucunun insanları nasıl robotlaştırıp duygusuz insanlara dönüştürdüğünü görüyorsunuz ...


Ehh her şeye rağmen güzel insanlarda mevcut bu hikâyede, 2 küçük kızın hayatını elinden geldiğince düzeltmeye çalışan insanlarda mevcut.

Kitap duygusal anlamda gerçekten çok çok yordu beni . O yüzden ara ara okudum , mahvolmuş Hayatlar okumak açıkçası beni üzüyor :D

Sonuç olarak ; duygusal açıdan yoğun bir insan değilseniz bu kitabı begenmezsiniz , ancak benim gibi sulu gözün tekiyseniz sizi etkiler , derin izler bırakır :) 

Puanım : 3,5 / 5




1 yorum:

  1. Farklı hayatlara göz atmak isteyenlere tavsiye ederim :D Yorumlarına katılıyorum aynı zamanda.

    YanıtlaSil

 

Hunharca Okuyan Kız Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang