31 Ocak 2016 Pazar

GÜL VE AVCI - KITAP YORUMU




KÜNYE 

Kitap Adı: Gül Ve Avcı
Yazar: Asude 
Sayfa Sayısı: 465
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Türü : Tarihi Aşk / Polisiye 


ARKA KAPAK 


Bir başkaldırıdır aşk... Önce isyancısını yıkar!

Bir Erkek...
Varlığı hem tehlikeli ve korkunç, hem de sonsuza değin güçlü ve korunaklı... Onun karşı konulmaz etkisine kapılan bir kadın sıcak bir gülüşüyle ısınabilir, mavi gözleriyle sonsuz bir denize açılabilir, siyah saçlarıyla zifiri bir geceye korkusuzca dalabilirdi. 

Ona yaklaşmak ise ateşe çırılçıplak yürümek demekti.

Bir Kadın...
Hem bir kraliçe kadar sarsılmaz, hem de titremeye hazır bir yaprak gibi ürkek ve utangaç... Bir erkeği masumiyetiyle prangasız tutsak edebilir, incindiğinde ise bütün dünyaya kafa tutabilirdi. Kalbi ve masumiyeti acımasızca ihlal edildiğinde artık onun için ateşe yürümek zamanı gelmişti. 

Kadın ateşten korkmuyordu, çünkü çoktan yanmıştı.

Evelyn Rosa Drummond, en değerli varlığı olan kalbini bu tehlikeli adama sunduğunda onun aşkına erişebileceğine inanmıştı. Oysa tüm varlığını emanet ettiği Harewood Dükü Julian Benedict Wharton tarafından bir fahişe olarak görülmek gibi korkunç bir yanılgının kurbanı olmuştu.

Ve talih, karşısına dayanılmaz bir intikam fırsatı çıkardı. Herkesin çekindiği bu tehditkâr ve gizemli adama yapılan cinayet suçlamasını ispatlayacaktı. Oysa Julian'ın en yakınına kadar sızmayı başardığında, kalbinin müthiş bir sınanmaya tabi tutulacağından habersizdi.

Gönlünü bir kez daha bu cazibeli adama kaptırmayacağına söz vermek ise gölgesine sığındığı bir yalandan öteye gidemeyecekti! 
(Tanıtım Bülteninden)







YORUM

Merhabalar :) Bu ayın beşinci ve son kitabı olan ayrıca @kitaplarintuhafcocuklari nda turunu yaptığımız Gül Ve Avcı bitti :)

Yoruma geçmeden önce kısaca konudan bahsedeyim ; Eveleyn Rose Drummund manevi babası Desmond Simmons'un dedektiflik bürosunda ona yardım ederek günlerini geçirmektedir. 

Bir gün Simmons'un oğlu Tobias 'ı aramak için bir mekana gider ve orada Lord Julian Wharton'u görür ve oracıkta aşık olur. Julian ise Eveleyn'in o nahoş gecede kalbini kırar ve Eveleyn Rosa Drummond kalbi kırık nefret içinde evine döner . 

O nahoş geceden sonra bir gün dedektiflik bürosuna bir adam gelir ve Lord Wharton'u karısını öldürdüğünü ,katil olduğunu iddia eder . İspatlanması için de dedektif Simmons dan yardım ister. Eveleyn 'ın bu olaydan sonra hayatı tamamen değişecektir.



Çok çok sevdiğim bir roman oldu Gül ve Avcı...
İlk başlarda adapte olma sorunu yaşasamda sonradan alıp gitti..

Bir Türk yazarın hem de ilk kitabı olmasına rağmen aşina olmadığı kültürü bize doğru olarak yansıtması gerçekten gurur verici bir olay . Eğer başta yazarın Türk olmadığını bilmeseydim bana yazarı olmadan okutulsaydı kitap kesinlikle inanmazdim bir Türk'ün yazdığına.:)


Kitapta geçen 1800'lü yıllar Londrası ve baloların olduğu ,  düklerin lordların bulunduğu bir ortam. Kitabı okurke nasıl kaleme dökeceğimi bilmiyorum inanın bir an gerçekten kendimi o ortamda hissettim.Bu gerçek bir başarı bence.  


Üstelik Asude , Gül Ve Avcı da bize o dönemde geçen bir aşkı anlatmıyor.Kitap sizi aşırı romantiklikten kurtaracak , sıkılmanızı önleyecek polisiyeyle harmanlanmış.

Hah bir de kitabın aralarında serpiştirilmiş Shakespeare soneleri kitaba ayrı bir hava katmış.





Gelelim karakterlerimize;

Lord Julian Wharton Tarihi-Aşk romanlarında karşilacagimiz zorba , kiskanc , e haliyle odun ,azıcıkta romantik bir adam. Lord Wharton 'un en sevdiğim özelliği karakterinin aşık olduğu zaman asla değişmemesi oldu.  Adam kitabın başında neyse sonundada oydu :DAma Rosa onu birazcık tatlı-sert bir adama dönüştürmüş olabilir :) Ama azıcık ,birazcık.

Benim sanırım kitapta en sevdiğim karakter Albert oldu. Eveleyn ile arasında ki bağı çok çok sevdim. Hatta ilk "anne" dediği yerde birazcık gözyaşı dökmüş olabilirim :)

Bir de kitap hakkında hakkında bir noktayı söylemeden geçemeyeceğim :)
Kitapta Julian ile Rosa arasında geçen cinsellik çok çok azdı.
Örtülü bir şekilde anlatılmıştı ve bu kitabın en sevdiğim  yönlerinden biriydi. Gereksiz cinsellik işlenmemiş ,kitabı yıpratmamamıştı.

Bazı noktalarda ise hoşuma gitmeyen olaylar oldu tabi.Özellikle maskeli baloda o kadar kaldıktan sonra Lord Wharton'un Rosa'yı taniyamaması garibime gitti.



Sonuç olarak ; Gül Ve Avcı yazarın ilk kitabı olmasına rağmen aşırı derecede güzel bulduğum ,kurgu harikası ,kelimelerin etkileyiciliğiyle beni büyüleyen bir roman oldu .
Bu kitapta bir kez daha anladım ki Asude ne yazsa okurum ben :)


Kaçırmayın okuyun derim :)



Puanim: 4,5/5


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Hunharca Okuyan Kız Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang