27 Mart 2016 Pazar

Gün Işıgım - Kitap Yorumu & Alıntılar ( Bright Side #1 )



KÜNYE

Kitap Adı : Gün Işığım 

Yazar: Kim Holden

Çevirmen: Mehtap Var

Yayınevi : Aspendos Yayıncılık


Sayfa Sayısı: 496



ARKA KAPAK 

Hayat bir gökkuşağı olsa, Gün Işığım gökkuşağının sekizinci rengi olurdu. En yakın arkadaşı Gus'ın, Kate Sedgwick'e Gün Işığım demesinin bir sebebi vardı. Sıra dışı bir hayat süren Kate, her şeyin mutlu ve pozitif yanlarını görmekle kalmıyor, aynı zamanda hayatı tüm ruhuyla yaşıyordu.

Kate üniversite eğitimi için Grant'e yerleşerek her şeyi, herkesi geride bırakır. Ancak hayatta asla kopamayacağınız insanlar vardır. Tüm hissettiğiniz, gördüğünüz, istediğiniz onlardır artık. Kate, yeni taşındığı şehrin ona hazırladığı sürprizlerden habersiz; tüm benliğini saran sonsuz sevgiyle dalgalara göğüs germeye hazırdır. Kendini bir anda fırtınanın ortasında bulsa bile… Herkesin hayatında anlatamadığı hikâyeleri ve sırları var. Herkesin hayatında, "Sen aslında bensin," dediği özel biri var. 
(Tanıtım Bülteninden)






YORUM



" Hayat bir gökkuşağı olsa , Gün Işığım gökkuşağının sekizinci rengi olurdu." 



Selamlar . Bugün , beni ilk defa çılgınlar gibi , hunharca , çığlık çığlığa ağlatan  kitabın yorumuyla sizlerleyim.Böğüre Böğüre  ağladım. Cidden beni görseydiniz arkanıza bakmadan kaçardınız.O dereceydi :)


Kitabımız ; Kahramanımız Kate Sedgwick 'in Grant'e yerleşerek hayatında ki her şeyi herkesi geride bırakmasıyla başlıyor. Gus hariç tabi.
Gus Kate 'in en yakın arkadaşı ve Kate 'a Gün Işığım diyor çünkü Kate Sedgwick dünyada görüp görebileceğiniz en pozitif en hayat dolu insan.
Kate yeni taşındığı şehirde mutlu olmaya çalışırken bir takım sorunlar çıksada bunlara göğüs germeye , sevgiyle yenmeye hazır.


Öncelikle konu anlatımında pek uzman birisi değilim çünkü spoiler verme ve yeme korkum var ki bu kitap spoilerla dolu bir kitap. Bu yüzden birazcık arka kapaktan yardım aldım :) 



Kitaba hiçbir beklentiyle başlamadım. Kapağına bakıp , klasik Genç Yetişkin kitaplarından biri olduğunu düşündüm .
Kitabı bitirdiğimde ise bir kaç dakika soluklanıp kitaptan özür diledim. Böyle bir düşünceyi kesinlikle haketmiyor çünkü :D

Kitaba başladığınız andan itibaren Kate 'in pozitifligine , yaşam sevince hayran kalıyorsunuz . O kadar hayat dolu , onkadar neşeli ki bir yerden sonra onu  etrafınızda görme arzusuyla etrafiniza göz gezdirme ihtiyacı duyuyorsunuz.
Kızın neşesi sevinci bulaşıcı . Az daha gökkuşağı kusacaktım :) 
Ama her şey bu kadar yolunda gidemez diyorsunuz bir yerden sonra çünkü Kate Sedgwick onlarca hayatı düzeltip herkesin mutlu olmasını sağladı. 
Kitabı beş dakika kapatıp düşünüyorsunuz .. Bu kitap bir hayat düzeltme her şeyi yerine koyma hikayesi değil   . Bu kitabın sihri bu değil. En başından hissediyorsunuz. Bela geliyorum diyor.
Ancak sadece okuyorsunuz maalesef kitaba müdahale etme hakkınız yok. Sanırım olsa bile Kate buna izin vermezdi. :)


Kitabın efsane bir ana karakteri var. Daha önce okumadım onun gibisini.Onu masum düşüncelerini , saflığını okurken Kate'in bu dünyadan biri olmasını istedim.Ancak böyle karakterler bence sadece kitaplarda olmalı . Zarar görmelerini istemeyiz değil mi ? :)


Kitapta bir diğer ilgimi çeken karakter ise Gus :') Keller bence hazıra kondu. En başından olması gereken şey olmadı . Tek hayal kırıklığım buydu sanırım.Gus dünyanın en vefakar en iyi arkadaşı. Onun hikayesini acayip merak ediyorum.. Çünkü düşünsenize adam Rock Yıldızı ama annesinin dibinden ayrılmayıp , en yakın arkadaşına "Gün Işığım " diye sesleniyor. Hayran olmak elde değil. Gus 'un o güzelim sevgisine aşık oluyorsunuz.

Bence bu kitabı diğer kitaplardan ayıran en önemli özellik karakterlerin aşırı güçlü olup , hayattan zevk almaları. Bencilde değiller , sadece kendi mutluluklarını düşünüp etrafı görmezden gelmiyor onlara pusula olmaya çalışıyorlar .
Entrika yok , aşağılık arkadaşlar yok . Onların dünyası karanlık değil pespembe :D

Gerçekten bu dünyanın Kate Sedgwick 'e ve Gus 'a ihtiyacı var . Bencil bir insan olup , bu kitabı kendime sağlamayacağım. Benden kitap önerisi isteyen herkese bu kitabı bütün kalbimle öneriyorum. Her kelimesinde, her sayfasında insanın içini mutlulukla dolduran insanları okumaya ihtiyacımız var. 

Okuyun /Okutun



Puanım :5/5






ALINTILAR 





Bazı insanların lükse düşkün olduklarını biliyorum , herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasın ; ama bence abartılıyor.Lüks , bana sadeliği özletiyor. Süslü püslü ve pahalı eşyalar birçok şeyi saklar ; fakat sadelik herkes her şeyi açık açık görebilsin diye gün yüzüne çıkarır.


&&&



" Pişman mısın ? "  diye utangaç bir tavırla sessizce soruyor.

Derin bir nefes verip üzerimdeki gerginliği atıyorum. " Gerçekten bunu bana sorabiliyor musun ? Gus , beni  tanıyorsun.Benim felsefem genelde şudur: Asla pişman olma . Pişmanlık sadece üzüntü ve öfke getirir, bunu kaldırabilecek gücüm yok. 


&&&


" Çünkü sen benim arkadaşım ,ailem , geçmişimsin...Sen , aslında bensin ." 


&&&


" Dinle , Gün Işığım , sen çok özel birisin. Seninle gerçekten ilişki kurmak isteyen , sana çiçek alan , güzel sözler söyleyen insanlarla birlikte olmasın . Dünyada sonsuz sevebilme kapasitesine sahip ve aynı şekilde sevilmeyi hak eden biri varsa  , o da sensin ."

&&&

" Bir kitaba başlayıp bir kaç bölüm okuduktan sonra kitabın sana göre olmadığını anlamak farklı bir şey . Ama yarısına geldikten sonra , geri dönüş yok . Bitirmek zorundasın."




4 yorum:

  1. Ay ağlamaktan helak oldum resmen :( Ya ben bu kitabın etkisinden bir süre çıkamayacağım sanırım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay aynen ya , içim çıktı ağlamaktan. Etkisi de verdiği derste çok büyük :(

      Sil
  2. Çok merak ettim. Kesinlikle okuyacağım. Çok çok sevgiler.
    www.yaprak08.blogspot.com

    YanıtlaSil

 

Hunharca Okuyan Kız Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang