12 Nisan 2017 Çarşamba

DEMİR KRAL - KİTAP YORUMU ( THE IRON FEY #1 )



ARKA KAPAK

Evde ve okulda çevresine uyum sağlayamayan Meghan on altıncı yaş gününde hayatında bir terslik olduğunu hisseder. Karanlık bir yabancı onu izlemeye ve muzip dostu aşırı korumacı davranmaya başlamıştır. Ancak gerçek, bütün tahminlerin ötesindedir; genç kız, efsanevi bir peri kralının kızı ve ölümcül bir savaşın en önemli piyonudur.

Bu gerçekle yüzleşen Meghan, kardeşini perilerden kurtarmak, hiçbir perinin yüzleşemeyeceği gizemli bir canavarı durdurmak ve doğuştan hakkı olan güçleri yönetmek için ne kadar ileri gidebileceğine kendi bile şaşıracaktır. Bu macerada ona tuhaf bir ekip eşlik edecektir: en yakın dostu, fazlasıyla ilgili ve şakacı Puck; sürekli ortadan kaybolan kedi Grimalkin… Ve yasak aşkın vücut bulmuş hali, soğuk kalpli Prens Ash. 

"Demir Kral, fazladan romantizmle birlikte Alice Harikalar Diyarında, Narnia Günlükleri ve Yüzüklerin Efendisi 'nin sihrini, hayal gücünü ve macerasını yaşatıyor."
-Justine-

"Demir Kral 'ı mutlaka okumalısınız."
-Gena Showalter-




YORUM


“Sanırım bizi yalnızca itibarımı feda ederek kurtarabilirim. Sevgi için nelere katlanmak zorundayım. Kader tanrıçaları çektiğim işkenceye gülüyor olmalılar."




Demir Kral, benim için karakter açısından oldukça zayıf ama kurgu açısından oldukça kaliteli bulduğum seri başlangıç kitaplarından birisi oldu.

Kitabımız 16 yaşına giren Meghan Chase'ın yaş gününde hayatında bir terslik olduğunu hissetmesi ve garip yaratıklar görmesi ile başlıyor. Gördüğü bu garip yaratıklar küçük kardeşini kaçırınca gerçeklerle yüzleşen Meghan, efsanevi bir peri kralının kızı ve ölümcül bir savaşta piyonlardan biri olduğunu öğreniyor. Kardeşini kurtarmak, gizemli canavarları durdurmak zorunda olan Meghan, kendini peri diyarında, gizemli bir prens ve en yakın arkadaşı Puck ile maceranın ortasında buluyor. 


Kitap başta da dediğim gibi karakter açısından oldukça zayıf ama serinin ilk kitabı olduğu için ana karakterin de yaşı itibariyle davranış şekillerini ben bir şekilde göz ardı ettim. Çünkü bana göre oldukça orijinal bir kurguya sahip.

Hiçbir şekilde tahmin edilemez, heyecanın bir an bile durulmadığı, adını daha önce duymadığımız fantastik öğelerle bezeli eğlenceli diliyle kolayca okunan bir kitap Demir Kral. Bir de üstüne azıcık ucundan imkânsız bir aşk ve eğlenceli en yakın arkadaş faktörü de eklenince tadından yenmiyor açıkçası.

Uzun süredir bir kitabı okurken bu kadar eğlendiğimi, heyecanlandığımı hissetmemiştim. Yazarın espri kalitesi, en sevdiğim karakter olan Puck ile birleşince kahkahalara boğan diyaloglar, eğlenceli bir fantastik kurgu ortaya çıkmış.
Özellikle sonunun okuru çıldırtacak bir heyecanla bitirilmesi beni oldukça tatmin etti. Bu ay serinin diğer kitaplarını da okuyacağım muhtemelen. Eğer siz de yaş faktörünü ve ana karakterin gıcıklığını göz ardı edilen, kurgunun heyecanına, eğlenceli diline kendinizi bir şekilde kaptırabileceklerdenseniz Demir Periler serisinin ilk kitabı Demir Kralı sizlere öneririm.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Hunharca Okuyan Kız Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang