12 Aralık 2016 Pazartesi

BAŞKA TÜRLÜ Bİ'ŞEY - KİTAP YORUMU




ARKA KAPAK



Yaratıcı yazarlık hocası, kurye, Starbucks baristaları, esas oğlanın en iyi arkadaşı, esas kızın oda arkadaşı ve bahçedeki sincabın ortak bir noktası var:
Hepsi Gabe ile Lea'nın birlikte olması gerektiğini düşünüyor.
Birlikte yaratıcı yazarlık dersi alan Lea ve Gabe aynı zevkleri paylaşır, aynı Çin yemeğini sipariş eder ve aynı mekânlarda takılırlar. Ne yazık ki Lea biraz kendi halinde, Gabe ise çekingendir ve ikisi de ilk adımı atabilecek gibi görünmemektedir. Fakat aralarında bir şeyler vardır ve onların dışında herkes bunun farkındadır. Yaratıcı yazarlık hocaları ikisini bir araya getirmeye çalışır, Starbucks'taki barista ilişkilerini dizi gibi izler, otobüs şoförü karısına onlardan bahseder, restorandaki garson onları hep aynı masaya oturtur. Hatta okulun bahçesindeki sincap bile iki gencin birlikte olması gerektiği kanısındadır. Peki, herkesin inandığı bu aşka Lea ile Gabe de inanacak mı?
“Akıcı ve tatlı bir aşk hikâyesi arayanlar için birebir.”
- VOYA 
“İki insan kavuşacaksa bu Gabe ile Lea olmalı... Aralarındaki çekim o kadar güçlü ki herkes bunu hissedebiliyor ve hikâyeleri de etraflarındaki bu kişiler sayesinde yazılıyor. Eğlenceli ve tatlı bir romantik komedi.” 
- School Library Journal


" Biliyorum ki eğer o anı kaçırırsam bunun için asla başka bir şansım olmayabilir. Ve eğer başka bir şansım olmazsa başta benim ona bakmakta olduğumu asla bilemez . Çünkü o öyle biri , kendisine bakmayı isteyeceğiniz türde bir insan 


YORUM;

Başka Türlü Bi'şey , birlikte yaratıcı yazarlık dersi alan ve aynı zevkleri paylaşan Lea ve Gabe ise birbirleriyle tanışma , hoşlanma ve açılma evrelerini 14 farklı bakış açısıyla anlatan ilginç bir kitap.
Ha bir şekilde orijinalliği de bu 14 farklı bakış açısıyla yakalıyor zaten.

Çiftimizin birlikte olma evrelerini oturdukları banktan , bindikleri otobüsün şoförüne , en yakın arkadaşlarından , kafedeki baristalara hatta yolda gördükleri sincaptan bile okuyoruz .
Çünkü yakıştırılan bu çift dışında herkes onların hislerini anlıyor , aralarındaki kimyayı farkediyor.

Kitabın sonuna kadar , hatta sonunda bile bakış açıları sürekli değişip okuyucuya herkesin gördüğü asıl olayı farklı düşünce tarzlarıyla sunuyor okuyucuya.
İlk başlarda , kitaba giriş kısmında bu bakış açılarının sürekli değişmesini ilginç bulsamda , kitabın sonuna doğru artık sabit durmasını , sadece çifte odaklanmasını, tek bir gözle hikayeyi bitirmesini istedim.
Bir yerden sonra anlam karmaşası , olay örgüsünü yakalayamama durumuna düştüm.



Yazar bence bütün romantik hikayelerin ana konularından olan "karşı cinse açılamama olayı" nı okuyucuya daha ilginç bir yönden lanse etmek isteyip , kitabı benzerlerinden başka bir yöne taşımak iştemiş ancak bu olay beni sıkmaktan başka bir işe yaramadı maalesef.

Kısacık , basit , eğlenceli bir kitabı herkesin gözünden okuyunca uzadı , uzadı ve uzadı. Bir yerden sonra "nolursunuz , ana karakterler konuşsunlar artık" demeye başlamış  olabilirim.

Victor unkini çok beğendim en Sanırım , bunların dışında farklı düşünce tarzlarından. Tamamıyla anlatıcı o olsaydı acayip hoşuma giderdi kitap . Onun bölümlerini okurken kahkahalara boğulmadım değil.

Normalde tatlı bulacağım , seveceğim bir hikayeyi sanırım bu bakış açısı karmaşası yüzünden sevemedim , keyif alamadım okurken .


PUANIM ; 3\5

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Hunharca Okuyan Kız Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang