11 Haziran 2016 Cumartesi

KARANLIK ATEŞ - KİTAP YORUMU & ALINTILAR ( ATEŞ SERİSİ #1)


ARKA KAPAK

Karanlıktan korkar mısınız? 
Hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve yeri geldiğinde insanlar gördüklerine de inanmamalıdır... 
Güzel, akıllı ve normal biri olmak, görünürdekinin gerçeğini ortaya çıkarmaya yeter mi bilinmez ama MacKayla bu özelliklere sahip bir kadın olarak gerçekler için çaba sarf edecektir. 
Tek amacı, diğer tüm normal insanlar gibi mutlu ve sade bir hayatı varken kardeşinin öldürülmesi ile mantıklı bir açıklama getiremediği tuhaflıklara son vermekti. 
Anne ve babasına olan sadakatini çiğneyerek kardeşinin katilinin peşine düşen Mac, İrlanda'ya gider. Çıktığı yolculuk, onu hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı, iyi ile kötünün aynı derecede tehlike yarattığı karanlık bir dünyaya sürükler. Kısa süre içerisinde ise daha da büyük bir meydan okumayla karşı karşıya kalır: Sahip olduğundan haberdar bile olmadığı gücünü insanlık âleminin ötesindeki, tehlikeli Fae âlemini görebilme yeteneği kullanmayı öğrenir ve istenilenden çok daha uzun bir süre hayatta kalmayı başarır. 
Her hareketi, geçmişi olmayan ve Mac'in hayal ettiği gelecekle alay eden bir erkek olan karanlık ve gizemli Jericho tarafından gölgelenir .

YORUM

Selamlar . Haziran ayının 4.kitabı olan , aynı zamanda re- read yapmaya doyamadığım , en en en favori serimin ilk kitabı Karanlık Ateş yorumuyla sizlerleyim.
Çok çok söylüyorum hatta sanırım sizi artık bıktırdım ama Ateş Serisi 'nin yeri bende çok ayrı... İlk iki kitabının baskısı olmadığı için bulamıyoruz ve ben ilk okuduğumda 5 kitaplık seriyi pdf olarak 3 günde bitirmiştim. Sonradan Türkçeye   çevrilmiş iki kitap daha eklendi ve ben bunu seriye yeniden başlamak için işaret olarak algıladım :D 

Serinin ilk kitabı Karanlık Ateş , bir yaz günü MacKayle Lane 'in Dublin' e yüksek lisans için giden kardeşi Alina Lane 'in cinayet haberini almasıyla başlıyor.Alina 'yı öldüren kişi bulunamıyor ve dava kapatılıyor. Ancak kahramanımız Mac'in elinde Alina 'nın öldürülmeden önce ona attığı gizemli ses kayıtları mevcut . Ve bu kayıtlarda gizemli bir kitaptan bahseden Alina , MacKayle Lane 'nin Dubline gitmesine ve kız kardeşinin katilini bulmaya yemin etmesine yol açıyor .
Kitabımız tam olarak basliyorrr :D 





Kitabın konusunu anlatırken fazla ayrıntıya giremiyorum çünkü , kitabımız spoilersız okunacak kitaplardan . Kitap hakkında duyduğunuz tek bir şey bile kitaba karşı heyecanınızı söndürebilir .
Kitabın içinde yaratılan dünya , o dünyanın orijinalliği sizi daha ilk sayfadan içine çekiyor. 
Karen Marie Moning fantastik yazma konusunda sınırları aşmış , orijinalliği bir bütün olarak elinde tutan bir yazar . Zaten okurken bile bunu hissedebiliyorsunuz. Kitabı okurken abartısız söylüyorum sayfaları yiyip yutuyorsunuz :D
Ve kitap bittiğinden bir sonraki kitaba resmen saldırıyorsunuz :D ( Bknz : hunhar :D ) 

Karanlık Ateş de serinin başlangıç kitabı olmasına rağmen hiçbir durgunluk yok. İlk sayfada nasıl heyecan tavan noktasındaysa orta sayfalarda hissedilen heyecanda aynı , son sayfalar da hissedilen de ...
Kitapta giriş geliş ve sonuç kısmı yok , yazar sizi direkt paldır küldür fantastik bir dünyaya çekiyor , gerekli bilgileri verip , kitap boyunca yolumuzu kendimizin bulmasını sağlıyor. Tıpkı karakterine yaptığı gibi.
Kitabımız her ne kadar klişe bir konu olan " intikam " üzerine kurulu olsa da yazar bir süreden sonra okuyucuya " intikamla harmanlanmış fantastik bir macera "  okutturuyor. Bu da diğer benzer türlerinden kitabımızı bir şekilde ayırıyor.

Biliyorsunuz, mutlaka okumuşsunuzdur. Fantastik kitaplarda bahsedilen dünyadan sonra işlenen bir konu daha var.Aşk , sevgi , baş karakterler arasında ilişki ... Siz ne diye adlandırırsanız. " Ateş Serisi " nde işlenen "ikili ilişki " seri boyunca ilmek ilmek işlenmiş. Seri bitene kadar esas adamımızın asıl esas adam olup olmadığını bile bilemiyoruz. 
Karakterler arasında gelişecek olan en başından beri belli olan ilişkiyi yazar seviye seviye , ufak ufak bize okuturak kitaptan daha fazla zevk almamızı sağlıyor.
Mıç mıç , yılışıkca bir ikili ilişki okumuyoruz , karakterlerin arasında gelişen o kıvılcımı hissederek ,tutku dolu bir ilişki okuyoruz. Ki ilk kitapta bu ilişkiye dair hiçbir belirti mevcut değil. Mac , yalanlama evresinde daha : D
Ehh buda Karanlık Ateş 'i diğer türlerinden bir tık daha uzaklaştırıp , orijinalleştiriyor.
Velhasıl Kelam Karanlık Ateş , gerek akıcılığı, gerek yazarın esprili dili , gerekse karakterlerinin orijinalliği nedeniyle fantastik kitap anlayisina yeni bir soluk getiriyor.
Muazzam bir seri başlangıcı..
Okuyun , okutturun ..

Puanım : 5/5


ALINTILAR 

Barrons: Hangisi olmak istiyorsunuz bayan Lane, hayatta kalan mı kurban mı? Dürüst olmam gerekirse, üzerinde çalışmak zorunda kalacağım ham madde ile hayatta kalanlardan olmanızı benim bile sağlayabileceğimden emin değilim. Ancak görünen odur ki bunu denemeye gönüllü olan tek kişi benim.
Mac: Oh, berbat birisin.
.
.
❤ “Malluce’yi havaya fırlattın. Önce paletlere çarpıp devirdi, oradan da 
çatallı kaldırıcıya bindirdi.”
“Güçlüyüm, Bayan Lane. Kaslarıma dokunmak ister misiniz?” Otuz 
iki dişi meydanda gülümsedi ama bunun gerçek bir gülümseme 
olmadığının farkındaydım ve o da farkında olduğumun farkındaydı. 
İki hafta önce olsa, gözümü korkutabilirdi.
.
.
❤ “Tamam, Barrons, zamanı geldi.”
“Bacaklarını tıraş etmene yardım etmeyeceğim,” dedi anında.
“Oh lütfen. Sanki ben buna izin verirdim de... Soru-cevap 
zamanını kastetmiştim.”
“Oh.”
.
.
❤ "Vampirler mi? Iyk. Tadı kaçtı. Onlarla ilgili yeterince şey anlatıldı. Zamanda yolculuk mu? Hah, mağara adamı davranışları gösteren insan azmanı bir dağlıyı her zaman bulabilirsiniz. Kurt adamlar mı? Oh lütfen, bu tam anlamıyla ahmaklıktır. İçindeki köpek tarafından yönetilen bir adamı kim ister? Sanki erkeklerin hepsi öyle değilmiş gibi..."
.
.
❤ "Kafamı yeterince derine gömebilirsem bana bakanı göremediğim gibi o da beni göremezdi. İnsanlar kabul etmemek için ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, gerçeklik algıdan ibarettir. Sizi olduğunuz kişi haline getiren, inanmayı seçtiklerinizdir."  

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Hunharca Okuyan Kız Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang