12 Nisan 2017 Çarşamba

YILDIZ GEMİSİ - KİTAP YORUMU (Starflight #1)



ARKA KAPAK

YILDIZLARA YOLCULUK ARTIK ÇOK KOLAY. 

Ama Solara için değil. On sekiz yaşındaki Solara Brooks kimsenin, tırnaklarının arasındaki makine yağını ya da parmaklarındaki mahkûmiyet dövmelerini önemsemeyeceği dış diyara giderek hayatında yeni bir sayfa açmak istemektedir. Ama Dünya dışı seyahat onun gibi kimsesiz bir kız için hiç de ucuz değildir. 

Seyahat boyunca vereceği hizmetlere karşılık bir bilet bulmaya çalışan Solara’nın şansına hizmetlerinden faydalanmak isteyen tek kişi ona okul hayatını zehir etmiş olan şımarık, zengin çocuğu Doran Spaulding’dir. Beş aylık yolculuk boyunca bütün ayak işlerini yapması karşılığında bilet ücretini karşılamayı kabul eden Doran ona daha ilk dakikadan itibaren köle muamelesi yapmaya başlar. Ama çok geçmeden işler tersine dönecek ve bu kez Doran kendini Solara’nın hizmetkârı olarak Banshee adındaki tuhaf bir uzay gemisinde, geminin kendisi kadar tuhaf olan mürettebatı ile birlikte yolculuk yaparken bulacaktır.





Doran parmaklarını Solara'nın beline dolayıp durunca Solara ona karanlıkta meraklı gözlerle baktı. 

 " Yeniden türbülansa girersek diye ,  " açıkladı Doran.

 " Düşersem beni tutabileceğini mi zannediyorsun  ?  " 

 " Belki . Ya da en azından düşüşünü yavaşlatırım. " 

KİTAP YORUMU

  • Yıldız Gemisi , Melissa Landers'tan okuduğum ilk kitap. Yazarın bir diğer serisinin ilk kitabını okumayı denemiştim ancak karakterleri bana hitap etmediği için yarım bırakmak zorunda kalmıştım. 


  • Bu yüzden de Yıldız Gemisi 'ne açıkça söylüyorum , büyük bir önyargı ile başladım. Yazarın kadın karakterleri gıcık yazma gibi bir özelliği olduğunu varsayıyordum çünkü .

    Ama Yıldız Gemisi hem içeriği hem de karakterleri ile gerçekten sımsıcak, harika bir romandı.

    Kitabımız küçük bir suç işleyip , ellerine dövmeler işlenen Solara'nın dış dünyaya "gezegenler arası seyahat" etmek için Gemi İstasyonu 'nda yolculuk edebileceği Uzay Gemisi araması ile başlıyor. Ancak hiçbir görevli ellerindeki dövmeler yüzünden onu almak istemeyip , ortada kalınca çareyi , okul hayatını zehir edip, onunla sürekli rekabet halinde olan şımarık , zengin çocuğu Doran Spoulding 'ın kişisel hizmetlisi olarak gemiye girmekte buluyor.Seyahat boyunca köle yerine kullanılan Sorana , hiç beklenmedik bir anda ipleri eline alınca , hem kendisi hem de Doran için heyecan verici bir başka yolculukla kitabımız devam ediyor.

    Yıldız Gemisi 'ni bu kadar çok sevmemde ki başlıca sebep , karakterlerin okuyucuya oldukça samimi yansıtılıp , içimizden birileri gibi aktarılmasıydı.
    Yazar okuyucuya mükemelleştirilmiş bir karakter sunmuyor. Her karakterin belli bir kusuru belli bir hatası var , ehh bu da samimiyeti had safhaya ulaştırıp , okuyucuya sevilesi bir sıcaklık sunuyor.

    Kurgunun gideceği yönü başından itibaren tahmin yürütme ihtiyacıyla okumadım . Gerçi yürütsem bile hiçbirinin tutmayacağını biliyordum. Karakterlerin içindeki maceraperest ruh , kurguyu sürekli farklı yönlere çekti . 

  • Ancak puan kırmama da yol açtı bu kurgu. Yazar hikayenin geçtiği dünya ile ilgili hiçbir bilgi vermedi okuyucuya. Kitap boyunca araya serpiştirilmiş Bilgi kırıntıları ile ilerledik. Sonuç olarak bu yüzden kafamda bir çok soru işareti oluştu .. Solara; başından sonuna kadar okumaktan zevk aldığım bir karakter oldu benim için . Başına ne gelirse gelsin , dimdik durabilen , cesareti kırılmayan güçlü bir kadın. Doran'a haddini bildirmesi , aralarında yavaş yavaş filizlenen ilişki kitaba renk veren nedenlerden biriydi.

    Yıldız Gemisi 'nın sevdiğim bir diğer yönü ise hiçbir yan karakterinin harcanmamasıydı. Kitabın ana karakterleri dışında mürettebatın bambaşka hikayeleri var ki kitapta hepsine teker teker değiniyoruz. Bir şekilde kurgu bu hikayeler ile ilginç bir şekilde birleşiyor.Hikayelerin çeşitliliği , aile sıcaklığını ve samimiyetini hissettirmesi gerçekten harikaydı.

    Samimi , sevimli , yeri geldiğinde sizleri kahkahaya boğan sımsıcak bir kitap okumak isterseniz Yıldız Gemisi önerilerim arasında . Merakla devam kitabını bekliyorum
    .

2 yorum:

  1. Yorumlar ilgimi çeken bir kitap oldu, hemen ss ini aldım inşallah alacağım kitabı :')

    YanıtlaSil

 

Hunharca Okuyan Kız Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang